×
Főoldal Rólam, nekem írták Galéria Szolgáltató partnerek Kapcsolat

JurecMiklós - Ceremóniamester

Kedves Ifjú Pár!

Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy honlapomra tévedtetek... ezek szerint a közeljövőben tervezitek esküvőtöket, amihez a szolgáltatók között ceremóniamestert képzeltetek el az esküvő napján az események koordinálására, a jókedv fenntartására és az elképzeléseitek megvalósítására. Magamról néhány szó: évek óta foglalkozom ceremóniamesterkedéssel, ezalatt az idő alatt sok esküvőt a hátam mögött tudhatok az ország egész területéről. Csak egyéni vállalkozóként, hivatalos formában, szerződéssel, számlával dolgozom, ezzel is biztosítva "ügyfeleimet" az általam végzett munka komolyságáról, szakmaiságáról.

Úgy gondolom, hogy ezek azok az adatok, amelyek személyemről érdemlegesek, viszont sokkal fontosabb, hogy hogyan is képzelem én el az esküvőt!? Fontosnak tartom, hogy már a kezdetektől számíthattok a segítségemre. Többszöri találkozót kell beiktatni, amelyen minden részletet egyeztetünk, hogy aztán a nagy napon az én általam készített és az általatok jóváhagyott forgatókönyv alapján történjen minden. Amikor elérkezik az esküvő napja, a ceremóniák elejétől számíthattok rám. Egyeztetek a szolgáltatókkal, összefogom a munkájukat, mintegy egységes csapatot képezve.

Fontosnak tartom, hogy a násznép is tisztában legyen vele, hogy ki vagyok én, miért vagyok ott, mik a játékszabályok, és hogy folyamatos kommunikációval minden egyes napirendi ponton részt tudjon mindenki venni és előre tudják, mi is fog következni.

Véleményem szerint egy ceremóniamester nem akkor dolgozik meg a pénzéért, ha a lakodalom tele van játékokkal, versekkel ( hiszen ez esetben vőfélyt kerestetek volna meg ), hanem ha gördülékenyen, nem erőltetetten, zökkenőmentesen vezetem át a násznépet egyik programból a másikba. Természetesen szükség van olyan elemekre is, amelyekkel egy bulit be lehet indítani, vagy be lehet vonni a násznép többi tagját is a lakodalomba, de ennek nem feltétlenül a szokásos tojásgörgetésnek kell lennie. Munkám során számtalan olyan játékot, hangulatjavító " eszközt " kísérleteztem ki, amelyek bizonyítottan működnek, így nem lesz unalmas, egyöntetű az este. Ha bármi történik, az az este menetébe a legjobban illeszkedő időpontban, lendületesen kerül lebonyolításra. A ceremóniamester az este folyamán a játékokat sem erőlteti. Ha a helyzet megkívánja, mert lapos a hangulat, mindig van a tarsolyában valami, amivel felrázza a tömeget, de nem szakít meg táncblokkot egy játék miatt.

Azt szoktam mondani, hogy ezen a napon én leszek az a személy, akire minden esetben lehet számítani. Mivel évek tapasztalata és esküvők sokasága van a hátam mögött, tudom, hogy milyen váratlan helyzetre, hogyan kell reagálni úgy, hogy ebből a násznép semmit ne érzékeljen.

Úgy gondolom, hogy a fenti pár mondatban összefoglaltam a ceremóniamestert az én felfogásom szerint. :-)

Amennyiben bemutatkozóm szimpatikus és az esküvőtökkel kapcsolatban az elképzeléseim egyeznek a Tiétekkel, keressetek bizalommal, egyeztessünk időpontot, találkozzunk, ismerjük meg egymást...